Przystawka

Kaczka - królowa stołów z Hong Kongu
Kaczka – królowa stołów z Hong Kongu

Podróżowanie jest nudne. Ileż można zwiedzać i wędrować? Ileż można pakować się, przenosić z hotelu do hotelu, szukać drogi, próbować zrozumieć co do ciebie mówią? Wszystko to jest strasznie męczące. Mimo to nie potrafię usiedzieć w miejscu i gdy tylko trafia się sprzyjająca okazja pakuję przyprawy i wyruszam… Napisałem przyprawy? No, tak. Bo moje podróżowanie to nie tylko zaliczanie kolejnych miejsc ale także poszukiwanie nowych zapachów, oryginalnych smaków i nieznanych potraw. W czasie swoich podróży nie tylko wędruję po górach i wulkanach, przemierzam lasy i dżungle, ale także spaceruję po targach, kosztuję lokalnych specjalności i zaglądam do kuchni. Kolekcjonuję zapachy i smaki, zbieram przepisy tak, by po długiej podróży, gdy dobiegnie już ona końca, wyciągnąć garnki i odtworzyć orientalne wspomnienia.

Przede mną pół roku poszukiwań najlepszych smaków na Ziemi. W menu jest Peru, Boliwia, Chile, Nowa Zelandia, Australia, Singapur, Malezja, Tajlandia, Laos, Kambodża, Wietnam i Hong Kong. Szykuje się wielkie żarcie! Obiecuję, że ta podróż będzie zupełnie inna niż wszystkie. Jadę zobaczyć świat od kuchni.

Cztery smaki świata
Cztery smaki świata
Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s