Obiad z koką

Pod chrupiącą skórką kryje się aksamitny miąższ i farsz składający się z mielonego mięsa wołowego, cebuli, oliwek i jajka na twardo
Pod chrupiącą skórką kryje się aksamitny miąższ i farsz składający się z mielonego mięsa wołowego, cebuli, oliwek i jajka na twardo

Czas na peruwiański lunch. Dziś na talerzu znalazła się jedna z najbardziej popularnych i tradycyjnych peruwiańskich potraw Papa rellena. To coś w rodzaju nadziewanego ziemniaka smażonego na głębokim tłuszczu. Zewnętrzna osłona to purre ziemniaczane, które pod chrupiącą skórką kryje w sobie aksamitny miąższ i farsz składający się z mielonego mięsa wołowego, cebuli, całych oliwek i jajka na twardo. Często podawane jest z różnymi sosami: od łagodnego majonezu po ostre chilly. Papa rellena to ulubione danie serwowane w czasie lunchu. Doskonale smakuje z gotowanymi warzywami.

Jedzenie jak jedzenie ale herbatka… Nic dziwnego, że Peruwiańczycy mają bardzo wyluzowane podejście do świata. Na zdrowie!

Reklamy

One thought on “Obiad z koką

  1. sylviw Luty 19, 2013 / 7:12 pm

    Ja poproszę tę herbatkę.Może być saszetka zaledwie:)do degustacji!koników polnych szukajcie!z awokado przepyszne!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s