Singapur na śniadanie

Popiah to małe zawiniątko, które mieści ogromną ilość smaków
Popiah to małe zawiniątko, które mieści ogromną ilość smaków

Dla nas śniadanie w Singapurze równa się Popiah. To cud, że w takim małym zawiniątku można zmieścić tyle różnych składników. Cienki i delikatny jak kartka papieru naleśnik z mąki ryżowej kryje w sobie gotowane tofu, mięso wieprzowe, suszone krewetki, kiełki, kapustę oraz drobno posiekane orzeszki ziemne i słodko kwaśny sos zrobiony na bazie sosu sojowego.

Popiah przygotowywana jest na miejscu, dlatego składniki można wybierać w zależności od upodobań. Po zawinięciu naleśnik jest cięty na 4 bądź 5 cząstek, aby łatwo można było je jeść pałeczkami.

Popiah przygotowywana jest na miejscu, dlatego składniki można wybierać w zależności od upodobań.
Popiah przygotowywana jest na miejscu, dlatego składniki można wybierać w zależności od upodobań.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s